فرزین رحیمی زنوز
➖ بنیان نظری! ➖
بیاییم خوشبین باشیم!
دولتمردا خودشون بهتر از همه میدونن که هر چی دولت کوچیکتر و مخارجش کمتر باشه کارآمدتر و احتمال فساد در اون کمتره.
در این راستا دولتها با دست خودشون تن به خصوصیسازی و مولدسازی و معافیت مالیاتی برای یک سری از کارها میدن.
پس یعنی دولت داره با زبون بیزبونی میگه خودتون گلیم خودتون رو از آب بیرون بکشید و کاری نکنید که ناچار بشم ازتون مالیات بگیرم و یه سری از امور جاری مملکت رو باهاش رفع و رجوع کنم.
دقیقاً مثل زباله!
ما نمیدونیم با باقی موندهٔ پوست موزمون چیکار کنیم. در نتیجه دولت وارد عمل میشه و زحمت جمعآوری و امحاء آشغالمون رو به عهده میگیره.
دولت از طریق رسانههاش مرتب از مردم میخواد تولید پسماندشون رو کاهش بدن.
جالبه که همین کار رو در رابطه با کوچیکتر کردن خودش هم انجام میده و مدام طرحهای تشویقی برای مشاغل و اوراق مشارکت معاف از مالیات رو اطلاعرسانی میکنه.
در نتیجه یه شهروند مسئولیتپذیر به جای اینکه باری به دوش دولت اضافه کنه، باید از دولت الهام بگیره و سعی کنه مالیات کمتری تولید کنه و خودش پسماند پولش رو! به نحوی وارد چرخهٔ اکوسیستم (Economical System) کشور کنه.
ما اسم این نگرش به زندگی رو گذاشتیم:
#سبک_زندگی_بدون_مالیات
یا همون Zero Tax که از همون سبک زندگی بدون پسماند یا Zero Waste الهام گرفته شده.
در ادامه راه و رسم این سبک از زندگی رو با هم یاد میگیریم…
📜 سبک زندگی بدون مالیات
➖ فوت و فن ➖
۱. حساب دفتری
سادهترین روش، باز کردن حساب دفتری برای مشتریهای مورد اعتماد و تسویه حساب به طرق مختلفه. البته که این روش ریسکهای خودش رو داره اما میشه چیزی برای ضمانت نگه داشت یا این پروسه رو به افراد مطمئنتری محدود کرد. خوبی دیگهاش اینه که انتقال حس اعتماد به مشتری براش خیلی شیرینه…
۲. حذف حلقههای واسط
به طور معمول از مشتری پول/چک میگیرین که به تأمین کنندهتون پول/چک بدین. تو خیلی از مشاغل میتونین به مشتریاتون اعتماد کنید و ازش بخواین مستقیماً پول/چک رو در وجه تأمینکنندهٔ اولیه صادر کنن.
۳. خرید نقدی
درد اصلی فعلاً دستگاههای پوزه. اصلاً کی گفته لزوماً باید کارتخوان داشته باشید. مشتریهاتون رو عادت بدین با پول نقد ازتون خرید کنن. برای اینکه تشویق بشن میتونین دو سه درصد بهشون تخفیف بدین. تخفیف همیشه جوابه!
۴. خرید با درهم و یورو
آیا قانونی داریم که معامله با ارزهای خارجی رو ممنوع کرده باشه؟ یعنی مثلاً بری بقالی چیپس و ماست موسیر بگیری و با یورو باهاش حساب کنی. نمیدونم! اگه قانون این روش معامله رو منع و جرمانگاری کرده بهم بگین…
۵. ارزهای دیجیتال
تون و تتر و بیتکوین جذابترین ارزهایی هستن که میتونن برای دریافت و پرداخت مورد استفاده قرار بگیرن.
۶. کارت به کارت
دولت تا لحظهٔ نگارش این مطلب انتقال وجه از طریق کارت به کارت رو مشمول مالیات نمیدونه. حالا اگه بقیهٔ روشها براتون خیلی سخته و حال و حوصله ندارین و نمیخواین زندگی شاد و پرانرژیتون با این مدل کارا دچار رخوت و افسردگی بشه، میتونین همچنان به کارت بانکیتون دخیل ببندین.
۷. دستگاه کَشلِس
اینا یه جور دستگاه پوز هستن که به جای اینکه عمل انتقال وجه از کارت مشتری به “حساب بانکی” شما رو انجام بدن، فرایند کارت به کارت رو در قالب این دستگاه انجام میدن. اینجوری کسایی که موبایل بانک هم ندارن میتونن پیشتون کارت بکشن. البته این دستگاهها گرونه و برای فروشگاههایی با تراکنش بالا مقرون به صرفهتره.
۸. دستگاه پوز معاف از مالیات
تا همین اواخر یه عده تونستن بدون داشتن کد مالیاتی دستگاه کارت خوان بگیرن. اخیراً بانکها دارن معاملات با این دستگاهها رو ممنوع و منوط به گرفتن کد مالیاتی میکنن. البته مشاهدات میدانی بنده نشون میده که هنوز خیلیا دارن با پوز دفترچه تعاونی و … کار میکنن.
۹. فیش برداشت
یه دسته فیش واریز/برداشت از بانک بگیرین و هر وقت خواستین چیزی بخرین یه فیش برداشت وجه پر کنین و امضاء کنید و به فروشنده بدین (مثلاً پخشکنندهٔ مواد خوراکی که اومده مغازهتون). البته موقع برداشت باید خودتون هم تو بانک حضور داشته باشید و اگه کارمند بانک آشناتون باشه و باهاتون توافق کنه که کار طرف حسابتون رو در غیاب خودتون راه بندازه، باید عواقب احتمالیش رو هم به گردن بگیره.
@LibertasFarzin
برگرفته از کافه لیبرال