sarnegooniمنصور امان

برای ارزیابی این واقعیت که جُنبش سرنگونی تا چه اندازه دایره حُکمرانی و اعمال اقتدار رژیم ولایت فقیه را تنگ کرده، باید به حجم تدبیرها، شُعارها و شکایتهایی نگریست که رهبران و کارگُزاران ریز و دُرُشت آن پیرامون بی اعتنایی زنان به حجاب اجباری ابراز می کنند.

خیزش «زن، زندگی، آزادی» در مُقاومت زنان در برابر تحمیلات ارتجاعی حاکمیت زنده و رزمنده به پیش می رود. آنها که نیروی مُحرکه اصلی این جُنبش را تشکیل می دهند، حُضور بدون «حجاب اسلامی» خود در صحنه عُمومی را به پرچم حُضور جنبش انقلابی و آثار شگرف آن تبدیل کرده اند.

 

حاکمیت معنا و مفهوم این صف آرایی و نتیجه ای که برای ثبات و بقایش دارد را به خوبی درک می کند و به آن واکُنش نشان می دهد. دستگاه ها و افراد حُکومتی تا پایان سال گذشته دستکم ۱۷ طرح و پیشنهاد برای رویارویی با زنان روی میز گذاشته اند که حتی یکی از آنها نیز نتوانسته پا به دُنیای واقعیت بگذارد. آنچه که برای «نظام» در این میدان باقی می ماند، پدیدار شدن روزانه پُشت بُلندگوهای تبلیغاتی خود برای عربده کشیدن، فحاشی و تهدید است، در حالی که به راستی کسی را تحت تاثیر قرار نمی دهد و تغییری در وضعیت به وُجود نمی آورد.

جُنبش انقلابی، رژیم ولایت فقیه را به یک بُن بست خطرناک رانده است؛ در همان حال که بُحرانهای چند جانبه آن را در برگرفته و در مُحاصره مُطالبات سیاسی، صنفی، معیشتی و اجتماعی اقشار و طبقات گوناگون بسر می برد، خیزش «زن، زندگی، آزادی» آن را از مُهمترین ابزار انتقال سرکوبی جامعه، یعنی توسُل به چُماق شرع و «قوانین الهی» نیز محروم کرده است. اُتاقهای فکر امنیتی حاکمیت نسبت به واکُنش جامعه به ترور خیابانی به بهانه حجاب هُشدار می دهند و در این رابطه از واژه هایی مانند «تحریک جامعه»، «بالا گرفتن قضیه» و «خارج شدن اوضاع از کُنترُل» استفاده می کنند.

عامل تنگنای حاکمیت، تغییر توازُن بین دو قُطب دستگاه حاکم و جامعه مُعترض است. «نظام» - همانگونه که در رویکرد و گُفته های عواملش بازتاب یافته – قادر نیست مُناسبات پیش از شهریور ۴۰۱ را بازسازی کند و به تنظیمات کارخانه برگردد. او یک بخش پیشرو مُطالبه گر با روحیه و موضع تهاجُمی را در برابر دارد که آماده رویارویی در هر میدانی است و در کنار آن طبقه کارورز و توده های تنگدست صف کشیده اند که اعتراض آنها به شرایط وخیم معیشتی، فلاکت و بی حُقوقی خود اشکال مُنسجم تر و صریح تری به خود می گیرد. حاکمیت در نمونه هایی مانند چند رشته اعتصابات سراسری مُعلمان، حرکتهای - به همینگونه - هماهنگ و سازمانیافته بازنشستگان و اعتصابات در کارخانه ها و مرکز تولیدی گوناگون، سمتگیری جامعه را می تواند بسنجد. این چشم انداز وقتی تیره تر می شود که «نظام» گُشایش یک جبهه جدید نبرد بر سر میزان حداقل حُقوق را نظاره گر شود که دارای پتانسیل مُتحد کننده عظیمی است.

ترکیب انفجاری دو طیف یاد شده در قُطب جامعه، نه فقط نُقطه پایان هر گونه ای از اقتدار و هژمونی حاکمیت است، بلکه پایان کار آن به تمامی است و حاکمان ج.ا تلاش می کنند به هر حیلتی از در رسیدن این روز جلوگیری کنند یا آن را به تعویق بیاندازند. میزان ژرفا و تاثیر خیزش شهریور را در آینه رویکردها، سیاستها و تدبیرهای آنها می توان سنجید.
برگرفته از ایران پرس نیوز

 نوشته های هم میهنان که در این تارنما منتشر می شوند، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع نهاد مردمی را منعکس نمی‌کنند

 

 

 طناب دار - توماج

 

ايران مينو سرشت - شيفته 

عضویت در نهاد مردمی

عضویت هم میهنان و افراد در نهاد مردمی به دو صورت پشتیبانان حقیقی برای ساکنین خارج کشور و یا پشتیبانان مستعار برای هم میهنان ساکن در ایران  می باشد.
از شما هم میهن گرامی دعوت می شود برای همکاری با هموندان  نهاد مردمی که برای استقرار نظامی دموکراتیک در ایران تلاش می نمایند به نهاد مردمی بپیوندید و ما را در اجرای پروژه های سرنگونی فرقه تبهکار اسلامی حاکم در ایران یاری فرمائید.

برای خواندن راهنمای ثبت عضویت اینجا کلیک کنید

تولیدات نهاد مردمی

در دفتر روابط عمومی نهاد مردمی، در بخش تولیدات با همکاری گروه محتوا و گروه نویسندگان کلیپ هائی برپایه اخبار روز و رویدادهای مربوط به ایران تهیه می شود که در شبکه های مجازی نهاد مردمی شامل فیسبوک، یوتیوب، تلگرام و اینستاگرام منتشر می شوند.
برای بازدید و یا اشتراک در شبکه های مجازی نهاد مردمی روی لوگوهای زیر کلیک نمائید