پژوهشگران آمریکایی، دوربین‌های سه‌بعدی را با الهام از دید مگس و خفاش ابداع کرده‌اند که می‌توانند اشیای پنهان را ببینند و تصویر آنها را ثبت کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، گروهی از پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس" (UCLA)، گروه جدیدی از سیستم‌های دوربین سه‌بعدی بیونیک را ابداع کرده‌اند که می‌توانند دید چندنمای مگس‌ها و حس سونار طبیعی خفاش‌ها را تقلید کنند. این فناوری می‌تواند امکان تصویربرداری چندبعدی با دامنه عمق فوق‌العاده را فراهم کند و به اسکن نقاط کور نیز بپردازد.

دوربین با پردازش محاسباتی تصویر می‌تواند اندازه و شکل اشیای پنهان‌شده در گوشه‌ها یا پشت سایر اشیا را رمزگشایی کند. این فناوری را می‌توان در وسایل نقلیه خودران یا دستگاه‌های تصویربرداری پزشکی با قابلیت‌های حسی فراتر از آنچه امروز در نظر گرفته می‌شود، ادغام کرد.

خفاش‌ها در تاریکی می‌توانند با استفاده از نوعی پژواک یا سونار، تصویری پر جنب و جوش را از محیط اطراف خود مجسم کنند. صدای جیرجیر آنها با فرکانس بالا در محیط اطراف منعکس می‌شود و به گوش‌ها باز می‌گردد. تفاوت‌های جزئی در مدت زمانی که طول می‌کشد تا پژواک به حیوانات شب‌زی برسد و همچنین شدت صدا، به آنها نشان می‌دهد که اشیا کجا هستند، چه چیزی در راه است و طعمه‌های احتمالی چقدر نزدیک هستند.

بسیاری از حشرات دارای چشم‌های مرکب هستند که از صدها تا ده‌ها هزار واحد منحصربه‌فرد برای بینایی تشکیل شده‌اند و امکان دیدن یک شیء را از چندین خط بینایی ممکن می‌سازند. پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس با الهام از این پدیده طبیعی که در مگس‌ها و خفاش‌ها یافت می‌شود، به طراحی یک سیستم دوربین سه‌بعدی با کارآیی بالا و قابلیت‌های پیشرفته پرداختند که از این مزایا استفاده می‌کند و در عین حال، کاستی‌های طبیعی را نیز برطرف می‌سازد.

"لیانگ گائو" (Liang Gao)، دانشیار مهندسی پزشکی دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس و سرپرست این پژوهش گفت: اگرچه این ایده پیشتر آزمایش شده، اما دیدن طیف وسیعی از فواصل و موانع اطراف، یک مانع بزرگ بوده است. ما برای پرداختن به آن، یک چارچوب تصویربرداری جدید ابداع کردیم که برای نخستین بار، امکان دستیابی به یک نمای پانورامای گسترده و عمیق را با نورشناسی ساده و مجموعه‌ کوچکی از حسگرها فراهم می‌کند.

این چارچوب که "عکس‌برداری با میدان نور فشرده" (CLIP) نامیده می‌شود، به سیستم دوربین امکان می‌دهد تا اشیا را با دامنه عمق گسترده ببیند. پژوهشگران در آزمایش‌ها نشان دادند که سیستم آنها می‌تواند اشیای پنهانی را که توسط دوربین‌های سه‌بعدی معمولی شناسایی نمی‌شوند، ببیند.

 نوشته های هم میهنان که در این تارنما منتشر می شوند، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع نهاد مردمی را منعکس نمی‌کنند

 

 

 طناب دار - توماج

 

ايران مينو سرشت - شيفته 

عضویت در نهاد مردمی

عضویت هم میهنان و افراد در نهاد مردمی به دو صورت پشتیبانان حقیقی برای ساکنین خارج کشور و یا پشتیبانان مستعار برای هم میهنان ساکن در ایران  می باشد.
از شما هم میهن گرامی دعوت می شود برای همکاری با هموندان  نهاد مردمی که برای استقرار نظامی دموکراتیک در ایران تلاش می نمایند به نهاد مردمی بپیوندید و ما را در اجرای پروژه های سرنگونی فرقه تبهکار اسلامی حاکم در ایران یاری فرمائید.

برای خواندن راهنمای ثبت عضویت اینجا کلیک کنید

تولیدات نهاد مردمی

در دفتر روابط عمومی نهاد مردمی، در بخش تولیدات با همکاری گروه محتوا و گروه نویسندگان کلیپ هائی برپایه اخبار روز و رویدادهای مربوط به ایران تهیه می شود که در شبکه های مجازی نهاد مردمی شامل فیسبوک، یوتیوب، تلگرام و اینستاگرام منتشر می شوند.
برای بازدید و یا اشتراک در شبکه های مجازی نهاد مردمی روی لوگوهای زیر کلیک نمائید