خبرنامه نهاد مردمی

یکشنبه ٩ بهمن ٢۵٨۱ برابر با ٢٩ ژانویه ٢٠٢۳

 


فروش تابلوهای نقاشی با تخفیف ویژه

هنرمند گرامی بانو پریچهر طیبی، تعداد ۱۵ تابلو از نقاشی ها و طراحی های خود را برای کمک به پروژه های مبارزاتی نهاد مردمی به این نهاد هدیه نموده اند
در برنامه ای که توسط آقای داریوش باقری گرامی در شبکه تلویزیونی پارس برگزار شد این تابلوها معرفی و بهای آنها با ۵٠ درصد تخفیف به بینندگان عرضه گردید
در ویدیوی زیر این برنامه را ملاحظه می فرمایید و در سایت زیر نیز می توانید مشخصات و تصاویر بزرگتر آنها را در مرورگر خود ببینید
https://nahademardomi.net/paint
چنانچه مایل به خرید تابلو باشید می توانید در اروپا با تلفن
+45 919 43 284
از طریق واتساپ – تلگرام – وایبر – ایمو – سیگنال و یا مستقیم
و در آمریکا با تلفن و پیامگیر
+1 (949) 354-5234
تماس حاصل فرمایید و یا یک ایمیل به
info@nahademardomi.com
بفرستید


 


ایران چه خبر
 

ایران چه خبر 307 - انفجار در اصفهان و خوی


رادیو نارمک
 

شمارش معکوس- موضوعات مهم اجتماعی، سیاسی و حوادث ایران
دوشنبه ٢۳ ژانویه
جهارشنیه ٢۵ ژانویه
آدینه ٢٧ ژانویه

 سایت جانبی نهاد مردمی
https://www.NahadeMardomi.net


** دیدگاه ها **

مصونیت قضایی از سوی خامنه‌ای برای فروش اموال دولت، غیرقانونی است
فرامرز داور


«علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی ایران که از سران سه قوه یعنی رییس جمهور، رییس قوه‌قضاییه و رییس مجلس خواسته بود که اموال غیرمنقول، مثلا املاک و زمین‌های مازاد دولت را برای درآمدزایی بفروشند، شیوه فروش آن را تایید کرده و هیات هفت نفره‌ای از مقام‌های جمهوری اسلامی که قرار است این املاک را شناسایی، قیمت‌گذاری و بر نحوه فروش آن نظارت کنند، از تعقیب قضایی مصون کرده است.
کسانی که مصونیت قضایی از سوی خامنه‌ای دریافت کرده‌اند عبارتند از: اعضای هیات فروش اموال که شامل معاون اول رییس‌جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رییس سازمان بودجه و برنامه، یک نماینده از طرف رییس مجلس و یک نماینده از طرف رییس قوه‌قضاییه و همچنین عوامل اجرای دستورات این هیات که در مصوبه به‌طور دقیق مشخص نشده چه کسانی هستند.
بیشتر ...
 
واقعا شما حالتون خوب است؟
اصغر جیلو


نظام دینی انتخابی بود که نسل مصدقی ها ونسل ما، آن را به نظام استبداد سیاسی سکولار که آزادیهای فردی و اجتماعی در آن اساسا حل شده بود، ترجیح داد.
جنبش کنونی زن، زندگی، آزادی ، اکنون در پی باز پس گرفتن تمامی آن آزادیهای برباد رفته ایست که پیامد استقرار فاشیسم دینی بود. روی سخن در این جا با "قوم همیشه بر حقی"است که از مصدقی گرفته تا چپ مذهبی و سوسیالیست و کمونیست و قدیم و جدید درآن میگنجند:
اگر شما با خواستهای جنبش انقلابی در داخل کشور حقیقتا سرسازگاری دارید، پس از پشت سنگرهای"صدای پای فاشیسم میآید" بیرون شوید. اگر این سناریو " صدای پای فاشیسم" در حال وقوع است، چرا باید انتحاب بین بد وبدتر برای بسیاری از شما در زیر لوای فاشیسم دینی مجاز وارجح شمرده شود ولی برای دیگران در انتخاب بین استبداد دینی و استبداد سکولار ناروا باشد؟
بیشتر ...
 
امروز سرنوشت ایران دغدغه جهان نیز هست
الاهه بقراط


سال‌ها بخشی از شهروندانی که جامعه مهاجران ایرانی را با همه تنوع فکری و اجتماعی تشکیل می‌دهند، دغدغه‌ی سرنوشت ایران را، با درجات متفاوت، داشتند. برخی به دلایل شخصی و منافع فردی از جمله داشتن امنیت برای رفت و آمد و یا معاملات تجاری و امور مشابه و برخی دیگر به دلایل فراتر از خود و به خاطر تغییر شرایط غیرعادی کشور و آرزوی یک زندگی عادی با آزادی و امنیت و رفاه برای مردمی که مانند ساکنان دیگر کشورها شایسته‌ی آن هستند.
این در حالیست که به دلایلی مانند صدور انقلاب فرقه‌ای و بنیادگرایی اسلامی و تروریسم و جنگ‌افروزی و برنامه اتمی و گسترش گروه‌های شبه‌نظامی و در مرحله آخر، شاید نقض حقوق بشر، در چهار دهه گذشته، نه «ایران» بلکه جمهوری اسلامی همواره دغدغه‌ی کشورهای غربی بوده و «دیپلماسی» آنها اعم از «دیالوگ انتقادی» و «مذاکرات اتمی» بر اساس همین دغدغه‌ی البته مماشاتگرانه تنظیم می‌شد.
بیشتر ...
 
چرا ائتلاف نمیتواند صورت بگیرد
محسن کردی


توافق و ائتلاف بر سر حد اقل های مطالبات و توقعات امری است که در یک نگاه ظاهرا همه نیروهای سیاسی به آن اعتقاد دارند. اما در این «حد اقل» ها نکاتی را می گنجانند که از نظر سایرین از «حد اکثر» تحمل شان بسیار بیشتر است بنابر این ما هرگز قادر به ایجاد یک ائتلاف نبوده و نخواهیم بود و تلاش در این مورد همان گونه که در این 40 ساله بیهوده بوده بازهم بیهوده خواهد بود. معنای دیگرش این است که اگر عقیده داریم راه سقوط جمهوری اسلامی از یک ائتلاف میگذرد بهتر است بجای این که وقت مان را برای ائتلاف یا سیاست تلف کنیم برویم سینما و ماهیگیری یا گوشه بار یه حالی بکنیم و بیخود خودمان را حرص ندهیم.
بیشتر ...
 
تحریم‌های ناقص و ناکارآمد غرب علیه رژیم آخوندها به حکم دادگاه احتیاج ندارد؟!
طارق الحمید (شرق الاوسط)


دوشنبه گذشته (۲۳ ژانویه ۲۰۲۳) شاهد تحریم‌های متعددی از سوی آمریکا، انگلیس و اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران بودیم. این تحریم‌ها علیه افراد و نهادهای متفاوت از جمله اعمال تحریم‌ها علیه جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران و همچنین شبه‌نظامیان «بسیج» و معاون فرمانده آن بود.
با این اوضاع اما جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهاراتی عجیب گفت: «این اتحادیه نمی‌تواند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد، مگر پس از صدور حکم یک دادگاه اروپایی مبنی بر اینکه این نهاد در فهرست تروریسم قرار گیرد».
بورل گفت: «اشما نمی توانید بگویید من شما را تروریست می دانم چون از شما خوشم نمی‌آید!»
بیشتر ...
 
شکاف امیدبخش در سران حکومت اسلامی
احد قربانی دهناری


منبع قدرت همه‌ی نظام‌های تمامیت‌خواه توهم توده‌ها است. پیشوا یا رهبر تمامیت‌خواه و نیروهای متوهم به یکدیگر اعتماد به نفس می‌دهند. گسترش جنبش انقلابی، توده‌های متوهم را دچار تردید و تزلزل می‌کند، در رهبران نظام شکاف و تردید ایجاد می‌کند و خشونت رهبر یا پیشوا را عریان‌تر.
میثم جبلی، برادر پیمان جبلی رئیس صدا و سیما که این روزها به کانادا پناهنده شد در گفت‌وگو با مجله تایم و ایران ‌اینترنشنال افشاگرانه گفت: «فرهنگ غالب در نظام جمهوری اسلامی مملو از مرگ، دروغ و زشتی است.»
رژیم، علیرضا اکبری معاون سابق وزارت دفاع را به جرم جاسوسی برای انگلیس، سه سال پیش دستگیر کرد، ولی این روزها در اوج مبارزه انقلابی مردم و تحریم و محکومیت جهانی اعدام کرد.
بیشتر ...
 
انقلاب اسلامی و ضرورتِ بازاندیشی
علی میرفطروس


اشاره:
سالگشتِ رویدادهای مهم تاریخی، فرصتی هستند تا دربارۀ علل و عوامل وقوعِ آن‌ها بیاندیشیم. گذشتِ زمان و فرونشستن غبارهای سیاسی-ایدئولوژیک چه‌بسا که زنگ و زنگار را از آئینۀ حوادث بزُداید و باعث شفّافیّت و تجدیدنظر در ارزیابی‌ها گردد.
انقلاب اسلامی تأثیرات مرگباری در جامعۀ ما داشته چندان‌که می‌توان آن را به یک «انقطاع دیگر در هستی تاریخی ایران» تعبیر کرد. مجموعۀ این تأثیراتِ مرگبار ضرورت بازاندیشی به این رویداد سرنوشت‌ساز را دوچندان می‌کند.
نگارنده در مقالاتی به این موضوع پرداخته است [۱].این مقالات در راستای دغدغه‌های نگارنده در آستانۀ وقوع انقلاب اسلامی بود که در کتاب کوچک اسلام شناسی (بابک دوستدار،نشر کاوه،تهران، فروردین ۱۳۵۷)،حلّاج (اردیبهشت ۵۷) و آخرین شعر (مردادماه ۵۷) تبلوریافته بود.
بیشتر...
 
آتش جشن سده را روشن نگاهداریم
شکوه میرزادگی


در آستانه ی جشن ملی سده هستیم؛ یکی از بزرگترین جشن های آتش که از دیرباز برای ايرانيان به یادگار مانده است. اين جشن، علاوه بر ستایش آتش و نور – که همواره در گوهر فرهنگ ایرانی ما وجود داشته، جشنی آئينی برای گستراندن همبستگی و همکاری اجتماعی بوده است. هر ساله، در روز دهم بهمن ماه، مردمان ايرانی، با هر مذهب و مرام و جنسیتی، پیر و جوان، در نقاطی از شهرها و روستاها با همکاری یکدیگر به تدارک این جشن مشغول شده و بر بلندی ها، یا در محوطه های باز، آتشی بزرگ می افروختند و ساعت ها به جشن و پایکوبی می پرداختند.
بیشتر ...
 
ساده لوحان فریب خورده : تیتر درست تر نوشته آقای مهرداد درویش پور
ابوالفضل محققی


ظنزی تلخ اما واقعی! سر کوب وحشتناک ،قتل عام صد ها جوان، اعدام های کور ناشی از وحشت ونسق کشی جمهوری اسلامی، در خواست مکرر مبارزان درون کشور چه از درون زندان ها ،چه جان بر کفان کف خیابان، برای همبستگی وشکل دادن به اتحادی گسترده جهت حمایت از مبارزان داخل ! قادربه همگامی اپوزیسیون خارج نگردید.
قادر نشد تمامی احزاب ،سازمان ها و برخی مدعیان آزادی خواهی را زیر یک شعار واحد یعنی سرنگونی جمهوری اسلامی گرد آورد.
ائتلافی مقطعی برای این دوره از مبارزه ایجاد کند.
نتوانست در برابر این همه شور و پایداری نسل جوان ومشتاق که جان بر سر شعار زیبای "زن ،زندگی ،آزادی نهاده وبمیدان مبارزه ای سخت نابرابر با حکومت مستبد و خون ریز جمهوری اسلامی آمده اند !جوابی در خور و دلگرم کننده بدهد.نتوانست بر منیت ها وپیشداوری های آن ها فائق شود.مبارزه مشترک بر علیه جمهوری اسلامی را به محور اصلی مبارزه در مرحله کنونی مبدل سازد .
بیشتر ...

** خواندنی ها **

گزارش تحلیلی هفته؛ وکالت سیاسی در خدمت همبستگی ملی
روشنک آسترکی


در روزهای گذشته کارزار «من وکالت میدهم» از جمله مهمترین خبرهای مربوط به حوزه سیاسی ایران با بازتاب داخلی و بین‌المللی بود و به یکی از محورهای اصلی بحث و اظهارنظر فعالان و کاربران در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است.
این کارزار پس از آن آغاز شد که شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با تلویزیون «منوتو» در پاسخ به اینکه مردم از او انتظار ظاهر شدن در قامت یک رهبر در شرایط کنونی را دارند گفت که هر کسی برای این کار می‌بایست از سوی مردم مشروعیت و نمایندگی داشته باشد تا بتواند با دولت‌های دیگر نیز به گفتگو بپردازد.
بیشتر...
 
حکومت دینی محمد در مدینه
احد قربانی دهناری

محمد پس از هجرت به مدینه امکان یافت آزادانه فعالیت کند. با سازش با هشت قبیله‌ مدینه و به کمک مهاجرین و انصار حکومت تشکیل داد. با غارت کاروان‌ها به قدرت اقتصادی دست یافت و با ترور مخالفان چون عصماء بنت مروان و ابو عفک که اشعاری در نقد محمد و اسلام سروده بود، به قدرت سیاسی دست یافت و سنت حکومت «النصر بالرعب» («پیروزی با وحشت‌پراکنی میسر می‌شود») را بنیان نهاد.
مسلمانان در مدینه به‌جای کارکردن با یورش و غارت به کاروان‌های اهل مکّه امرار معاش می‌کردند. محمد جنگ را به‌نام جهاد توجیه کرد و کمک به خودش را کمک به خدا قلمداد کرد. «خدا کسانی را که یاری او کنند – بخوان محمد - یاری می‌کند که وی توانا و نیرومند است.» (قرآن سوره حج آیه ۴۰)
بیشتر...
 

حق شورش در برابر حاکم ناعادل و وضعیّت اضطرار ملّی
کافه لیبرال


آنگاه که لاک از قرارداد اجتماعی و موافقت ضمنی فرد به التزام به تصمیم اکثریت در جامعهٔ مدنی سخن به میان می‌آورد، ممکن است این پندار نادرست ایجاد شود که افراد در گسترهٔ جامعه مدنی متعهّد می‌شوند به اوامر حکمرانان مستبد و خودسر گردن نهند.
امّا در واقع، مناقشه‌برانگیزترین جنبه «رسالهٔ دوم» لاک در زمان انتشار آن، و بی‌تردید یکی از دلایلی که باعث شد لاک تصمیم بگیرد آن را بدون ذکر نام خود منتشر سازد، این عقیده بود که گاهی شهروندان حق دارند حاکمان خود را از سریر قدرت به زیر کشیده و به‌جای ایشان حاکمانی دیگر بنشانند. مطابق رأی لاک، غرض از پیوستن افراد به یکدیگر برای تشکیل جامعهٔ مدنی چیزی نیست مگر صیانت و حفاظت از زندگی و آزادی و دارایی [مالکیّت].
بیشتر...

 
واکاوی جشن های 2500 ساله در ایران و مخاافت کمونیست ها و جهانگرایان با شاه
مهرداد خردمند پارسی

پیشگفتار
پس از دیدن مستند تبلیغاتی بی بی سی (2016) بر ضد محمد رضا شاه برای جش های 2500 ساله می خواستم آن را با کتاب استاد مهدی شمشیری(2019) مقایسه و مورد بررسی قرار دهم ولی کارهای نوشتاری دیگری پیش آمد و نتوانستم آن را انجام دهم. پس از گزارش از جام جهانی در قطر، دوستی پیشنهاد کرد که آن را با جشن های 2500 ساله در شیراز مقایسه کنم. کتاب شمشیری و کتاب رابرت استیلی(2021) و بخشی از کتاب غلامرضا افخمی ویژه بررسی جشن های 2500 ساله می باشند(2009). از این سه کتاب و دیگر بن مایه ها برای این واکاوی بهره بردم. این نوشته پیشگفتاری برای درک دوران و ناسازگاری اردوگای کمونیسم و جهانگرایی(گلابولیسم) با محمد رضا شاه ملی می باشد.
بیشتر...
 
چرا سکولار دموکرات‌ها به شاهزاده وکالت می‌دهند؟
اسماعیل نوری‌علا


می‌خواهم مطلبم را با طرح سه پیشفرض مطرح کنم:
۱. وکالت دادن به یک شخص یا گروه برای متحقق ساختن خواسته هائی که داریم، و یا آن شخص و گروه اعلام‌شان کرده و ما پسندیده‌ایم، جه شفاهی و چه کتبی و چه محضری و چه رسمی، امری عادی و اجتماعی است.
۲. دو طرف امر وکالت، یعنی موکل و وکیل، در محدودهء «وظایفی معین» بهم پیوند می‌خورند و تا زمانی که موکل از کار وکیل خود راضی باشد این پیوند برقرار است.
۳. پس آنچه ماهیت امر وکالت را معین می‌کند «موضوع وکالت» است و کسانی که بدون توجه به موضوع دست به تعیین وکیل می‌زنند خود مسئول عواقب آن هم خواهند بود.
بیشتر...
 
۱۲ پرسش در باب وکالت سیاسی در دوران براندازی و گذار از یک رژیم تمامیت‌خواه
مجید محمدی


موضوع وکالت یا نمایندگی سیاسی بالاخص پس از گذشت چهار ماه از انقلاب ۱۴۰۱ و نیاز مبرم آن به راهبری، به موضوعی چالش‌برانگیز و جدال‌آفرین تبدیل شده است. برای تبیین این موضوع، ۱۲ پرسش اصلی را مطرح می‌کنم و به آن‌ها پاسخ می‌دهم.
۱ــ وکالت سیاسی دیگر چه صیغه‌ای است؟
ممکن است گروهی در قیاس وکالت حقوقی با وکالت سیاسی، وکالت سیاسی را «من‌درآوردی» یا فاقد مبنای حقوقی بدانند. چنین نیست. دعوا هم سر کلمات نیست. چون تعبیر وکالت سیاسی در تاریخ سیاسی ایران ریشه دارد. در دوران مشروطه تا پهلوی نمایندگان مجلس وکیل نامیده می‌شدند. افراد هنگامی‌ که به کسی رای می‌دهند، او را برای یک دوره‌ خاص برای اجرای کار یا کارهایی خاص وکیل خود معرفی می‌کنند (مثلا در مجلس یا شورای شهر).
بیشتر...
 
اسناد ماموریت محرمانه ژنرال‌ هایزر علیه شاه
رضا تقی‌زاده


زبیگنیف برژینسکی، مشاور امنیت ملی کارتر، رئیس‌جمهوری آمریکا در زمان آشوب‌های سال ۱۳۵۷ ایران، مدعی است که دولت آمریکا در دسامبر ۱۹۷۸ (دی‌ ۱۳۵۷) به این جمع‌بندی رسیده بود که حفظ شاه در وضعیت آن روز ایران امکان‌پذیر نیست و با این جمع‌بندی، رابرت ارنست هایزر، ژنرال چهارستاره نیروی هوایی آمریکا، روز ۱۴ دی ۱۳۵۷ برای اجرای ماموریتی اعلام‌نشده، مخفیانه به ایران وارد شد.
نگاه و نظر برژینسکی درباره ناآرامی‌های سال‌های ۵۷ــ۱۳۵۶ ایران با سیاست‌های وقت وزارت خارجه آمریکا متفاوت بود. در درون وزارت خارجه آن کشور، نظر سالیوان، سفیر کله‌شق واشنگتن در تهران، با خط‌‌مشی سایروس ونس، وزیر خارجه وقت، مغایر بود و در درون سفارتخانه عریض و طویل آمریکا در تهران نیز هنری پرشت، مشاور سیاسی چپ‌گرای سفیر، اغلب اوقات سیاست‌ها و رفتارهایی مخالف شاه و مغایر با سالیوان داشت!
بیشتر...

** چکامه **

کاش یک روز ببینیم که زندانی نیست…
سروده گیتی پورفاضل


برف می بارد و من
به تماشای تو ای هوش‌ربا
از پَسِ شیشه به هر تکه‌ی رقصان
که سرِ شاخه‌ی عریان درخت
می‌نشیند به نیاز
یا زمین را بدهد بوسه به ناز
سرخوشانه به شگفتی نگرم
گرمی خانه و سردی برون از شیشه
گِردِ هم آورده
فصل سرمای زَم و تابستان
بیشتر...

نوشته های هم میهنان که در این خبرنامه منتشر می شوند، در راستای آگاهی رسانی و باور و احترام به آزادی اندیشه و بازتاب آزاد آن است و نویسندگان شخصا پاسخگوی نظرات خود هستند. دیدگاه‌ های ابراز شده دراین نوشته ها، لزوما سیاست ها یا مواضع نهاد مردمی را منعکس نمی‌کنند.

 ایمیل دریافت نوشته ها  andisheh@nahademardomi.com 
 





نهاد مردمی و هموندانی که داوطلبانه در این سازمان غیر انتفاعی زحمت میکشند
 هم اکنون به همیاری از سوی شما هم میهن ایران دوست نیاز مبرم دارند.


هم میهن گرامی، مبارزه برای آزادی ایران و ایرانی هزینه دارد. لطفا همین امروزهمیاری خود را به نهاد مردمی بفرستید و در صورت امکان همیاری خود را به صورت ماهانه بفرستید تا نهاد مردمی بتواند پروژه های مبارزاتی خود را با پشتیبانی شما و دقیق تر برنامه ریزی نماید.

نیاری به داشتن حساب پی پال نیست. شما می توانید در پی پال با کارت اعتباری خود پرداخت نمایید

ایمیل نهاد مردمی در پی پال:
support@TheNewIran.com

آدرس پی پال نهاد مردمی:
PayPal.me/nahademardomi

همیاری از طریق تماس تلفنی:

+1 (949) 354-5234 
 


در بخش پائین برگ نخست سایت نهاد مردمی با تکمیل فرم زیر، مشترک خبرنامه رایگان ما شوید

https://nahademardomi.com


 

 با ما در شبکه های اجتماعی نهاد مردمی همراه شوید

پرسش ها و یا پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید

Copyright © 2023 THE NEW IRAN, All rights reserved