خبرنامه نهاد مردمی

یکشنبه ٢۶ شهریور ٢۵٨٢ برابر با ١٧ سپتامبر ٢٠٢۳

 


بدون شرح!


 


گزارش کوتاه تلویزیونی از تظاهرات در شهر ساکرامنتو

گزارش تلویزیون فاکس 40 از تظاهرات شهر ساکرامنتو در کالیفرنیا به مناسبت سالگرد قتل حکومتی مهسا که دکتر امیر حمیدی متخصص امور تروریسم بین المللی و عضو منتخب هیات امنای نهاد مردمی در این تظاهرات سخنرانی نمودند.

گفتار به زبان انگلیسی است


ایران چه خبر
 

ایران چه خبر 361 - طنین شعار «مرگ بر خامنه ای» در مترو تهران


رادیو نارمک

شمارش معکوس- موضوعات مهم اجتماعی، سیاسی و حوادث ایران


 سایت جانبی نهاد مردمی
https://www.NahadeMardomi.net


** خواندنی های هفته **

چهره های زندگی در هزارتوی عقایدِ فرقه ای
فرامرز حیدریان


زندگی، پدیده ایست خجسته و با شکوه که در چهره های بدیع و رنگارنگ و بسیار رنگ آمیزی شده پدیدار میشود. هیچ چهره ای از زندگی که پدیدار میشود با چهره های دیگرش، همسان و یکسان نیست؛ بلکه در وضعیّتی که آشکار میشود، رخساری دیگر دارد و مسائل جدیدی را در پیش پای آدمیان میگذارد. آنانی که نمیتوانند چهره های مجهول و تازه به تازه زندگی را برتابند و با مشکلاتی که فرا راه آدمیان میگذارند، هماوردی کنند، همواره در صدد این هستند که تا میتوانند به کانالیزه کردن زندگی در لوله های عقاید و ایدئولوژیها و معتقدات و اصول مرام و مذهب و دین و مسلک خود تقلّاها کنند تا از این طریق بتوانند نه تنها چهره های زندگی را «واحد و یکسان و مشابه» بسته بندی و کنترل کنند؛
بیشتر ...
 
آیا وضعیت جامعه ایران امروز انقلابی است؟
مجید محمدی


معیارهای «وضعیت انقلابی» چیست؟ در ادبیات مارکسیستی، این است که «پایینی‌ها نخواهند و بالایی‌ها نتوانند به شیوه سابق امور را تحت کنترل داشته باشند» اما آیا تعریف فوق با شرایط امروز ایران تطبیق دارد؟ اگر ندارد، آیا این ناهمخوانی ناشی از محدود بودن تعریف فوق است یا فاصله شرایط امروز با وضعیت انقلابی؟ در آینده نزدیک یا میان‌مدت، تا چه حد می‌توان به یک انقلاب منتهی به براندازی در ایران امید داشت؟
اینکه وضعیت انقلابی یا غیرانقلابی باشد، در تعیین راهبردهای فعالان سیاسی داخل و خارج ایران اهمیت پیدا می‌کند و از این جهت، این موضوع گمانه‌زنی صرف و بی‌خاصیت نیست.
بیشتر ...
 
صادق قطب زاده در دام KGB
آرمان مستوفی


در میان رهبران انقلاب اسلامی ایران، صادق قطب زاده از دیگران متمایز است؛ او یکی از نزدیک‌ترین یاران آیت الله خمینی (فرزند معنوی) یکی از رهبران اولیه انقلاب اسلامی (عضو شورای انقلاب) و یکی از بلندپایه‌ترین مقامات جمهوری اسلامی (وزیر امور خارجه) بود که اعدام شد.
صادق قطب زاده، متولد سال 2494 ایرانی (1314 هجری)، برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت ولی تحصیل را به پایان نرساند. او در واقع یک انقلابی حرفه‌ای بود که همه وقتش را به کارهای سیاسی ضد رژیم محمدرضا شاه می‌گذراند.
شایع کرده بودند، هنوز هم برخی بر این باورند، که قطب زاده به چهره اردشیر زاهدی، سفیر وقت ایران در آمریکا، سیلی زده است. این شایعه راست نبود.
بیشتر ...
 
فحاش!!؟؟
محسن کردی


در مورد مصدق و فاطمی
مقاله من در مورد مصدق و دکتر فاطمی بسیاری را برآشفته کرد و دلشان را آزرد. متاسف نیستم. این مقاله را مینویسم بلکه بر شماها تاثیر بگذارد و تغییر کنید و انسان های بهتری شوید. الان شرح میدهم تا ابروان تعجب تان پایین بیاید.
شماها چگونه انسانهایی هستید و چرا به ناحق از سخنانی که در مقاله ام آوردم آزرده میشوید؟ (اینجا فقط پیرامون فحش به دکتر فاطمی و لحن ام نسبت به مصدق سخن میگویم. بقیه فحش ها را بعدا توضیح میدهم). آزردگی شماها باز میگردد به درونی شدن بیعدالتی در شما و تربیت خانوادگی تان! شما از آن نوع انسانهایی هستید که کوچکترین تحقیر نسبت به خود را بسیار زننده توصیف میکنید و بشدت ناراحت میشوید.
بیشتر ...
 
نمانیم کین بوم ویران کنند
نادر کاکاوند


همانگونه که همه می‌دانیم در روز شنبه ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۳ در شهرهای مختلف جهان گرد هم می‌آییم تا سالگرد قتل حکومتی مهسا امینی (دختر ایرانزمین) را کنار یکدیگر باشیم و به همگان بگوییم که چه بر سر آن دختر نازنین آوردند، پس از آن جنایت چه میزان دروغ گفتند و چگونه موجب شدند که خشم فروخورده ملت ایران لبریز شده، به خیابان‌ها بریزند و یکصدا خواهان سرنگونی رژیم حاکم بر ایران شوند.
جمهوری اسلامی تلاش زیادی کرد تا این جنایت را کتمان کند، ولی با سرکوب‌های گسترده پس از آن قتل که تعداد زیادی از ایرانیان را در خیابان‌ها کُشته، چشمان بسیاری کور، بسیارانی را در بازداشتگاه‌ها تا سرحد مرگ شکنجه کردند و تعداد زیادی را به زندان‌های درازمدت و تبعید از شهر و دیار خود فرستادند، بر ایرانیان، مردم و دولت‌های خارجی ثابت شد که کار، کارِ خود رژیم است.
بیشتر ...
 
پارادوکس ملی‌گرایی ایرانی: درباره ایران و اسلام
بابک مینا


سخن گفتن از «ملی‌گرایی ایرانی» مشکل است چون با پدیده‌ای مواجهیم که حدود و ثغورش چندان مشخص نیست و هر کسی از ظن خویش یارش می‌شود. برای سهولت بحث می‌توانیم بگوییم نسخه‌های مختلفی از ملی‌گرایی ایرانی وجود دارد. توجه من در این نوشته به آن نسخه‌ای است که خود را سکولار می‌شمارد و تأکیدی فراوان بر هویت باستانی ایران دارد و در برابر فرهنگ عربی-سامی خود را تعریف می‌کند. این نوع ملی‌گرایی به نظر من نسخه مهمی است و در سال‌های اخیر مهمتر هم شده است. هم در میان نخبگان رواج دارد و هم در میان بخش بزرگی از مردم. در این نوشته هر جا عبارت ملی‌گرایی ایرانی آمده است منظور این نسخه از ملی‌گرایی است.
بیشتر...
 
ژینا و فریدون از دماوند فرو می‌آیند
علیرضا نوری‌زاده


دماوند بودیم. نشستی که با بودن سپان (زنده‌نام محمدعلی سپانلو) احمد جان کسیلا، اصغر واقدی، برادرهمیشه شاعرم و... سایه‌های حضور چند غریبه را که خیلی زود رفیق شدیم، بی‌رنگ کرده بود. سپانلو از کیفش کتابی بیرون آورد و خواندن فصلی را شروع کرد: «وقتی شاه سلطان حسین به قدرت رسید، شهر دلگشای خلدآسای دارالسلطنه اصفهان از فرط معموری و آبادی جا و مکان خالی نداشت، اما پادشاه جم‌جاه قدرقدرت رغبتی به کار ملک نداشت و روز و شب در اکل و مجامعه بسیار حریص و بی‌اختیار بود. از آثار زوال دولت و اقبال آن سلطان جمشیدنشان این بود که طبع اشرفش از اسب‌سواری متنفر شد و مایل به خرسواری شده بود...»
بیشتر...

 

 
انقلاب مهسا و فاش شدن هویت ماموران خفته نظام
کاملیا انتخابی فرد سردبیر ایندیپندنت فارسی


کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، سرآغازی بود برای ایجاد بزرگ‌ترین رویداد سیاسی اجتماعی در ایران و دومین خیزش ملی از نوع خود در تاریخ معاصر کشور که بر سر حقوق شهروندان به راه افتاد؛ نخست انقلاب مشروطه و دیگری انقلاب مهسا.
انقلاب مشروطه با تهذیب تجار محترم بازار، در آذر سال ۱۲۸۴ و قیام ملی دیگر با کشته شدن مهسای ۲۲ ساله در شهر تهران آغاز شد.
حکومتی که ۴۴ سال پیش و با ترفند، نظام جمهوری اسلامی را به مردم ایران تحمیل کرد، شهریور سال پیش در چنان وضعیتی قرار گرفت که به باور بسیاری از تحلیلگران امنیتی و سیاسی، تا آستانه فروپاشی پیش رفت.
بیشتر...

 

 
«مؤسسه پژوهش و پیش‌بینی تجربی»: شاهزاده رضا پهلوی و رهبری جمهوری اسلامی در دو نقطه متضاد
کیهان لندن


چندی پیش «مؤسسه پژوهش و پیش‌بینی تجربی» (اِرفی) مستقر در آمریکا یک نظرسنجی میان ایرانیان داخل و خارج کشور در ارتباط با این موضوع که نهایتا بدانیم «مدافع چه هستیم؟» برگزار کرد که اکنون نتایج آن منتشر شده است.
بر اساس گزارش «اِرفی»، ۲۵هزار و ۵۶۹ تن در این نظرسنجی که ماه اوت ۲۰۲۳ برگزار شد شرکت کردند و به پرسش‌هایی درباره سرکوب، نابسامانی‌های اقتصادی، نظام جمهوری اسلامی و موضوع گذار در ایران پاسخ دادند.
پرسش‌های این نظرسنجی با هدف سنجش آمادگی مردم در گذار از جمهوری اسلامی به سوی آینده تنظیم شده بود.
بیشتر...
 
قدرت؛ زور و مور در طاس لغزنده
امیر طاهری


آیا امام حسین شهید شد تا مسلمانان جهان یا دست‌کم شیعیان در راه پیروزی آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر عالی‌قدر انقلاب اسلامی، اعلام آمادگی کنند؟ این پرسشی است که در متن راهپیمایی اخیر به مناسبت اربعین از سوی دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی طرح شده است.
اینکه چرا سومین امام شیعیان که «شاه شهیدان» لقب گرفته است، پس از سال‌ها آرامش در منزل خود تصمیم گرفت که خلافت امویان را به چالش بکشد، همواره برانگیزنده بحث‌های داغ در میان فقیهان شیعه بوده است. در سال‌های ۱۳۵۰ این بحث با کتاب «شهید آگاه» و «شهید جاوید» شکاف بزرگی میان روحانیون قم به وجود آورد. یک فرضیه این بود که امام می‌دانست که شهید خواهد شد، اما اعتقاد داشت که شهادت او، اسلام را از انحطاط و سرانجام زوال زیر سلطه امویان که به‌ظاهر مسلمان شده بودند، نجات خواهد داد.
بیشتر...
 
سال‌روز قتل ژینا؛ هشدارها و سرکوب‌ها از سر ترس هستند یا قدرت؟
شهره مهرنامی


قطار خودروهای نظامی که به سمت شهرهای کردستان حرکت می‌کنند، استقرار نیروهای ویژه پلیس در خیابان‌های سقز و اظهارات متناقض مقام‌های جمهوری اسلامی درباره شکست معترضان و برنامه دشمن برای خیزش دوباره.
این‌ها بخشی از واکنش حکومت به نزدیک شدن به سال‌روز قتل حکومتی «مهسا (ژینا) امینی» هستند؛ دختری که ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ پس از بازداشت از سوی «گشت ارشاد»، در بیمارستان جان باخت و مرگ او سرآغاز ماه‌ها اعتراض سراسری در کشور شد.
حالا شهر زادگاهش، سقز، تبدیل به پادگان نیروهای ضد شورش، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج شده است.
بیشتر...

**علمی - پزشکی - محیط زیست - میراث فرهنگی **

آثار تاریخی با ارزش اردبیل چگونه به وسیله "حفاران" غارت میشود
بنیاد میراث پاسارگاد


آثار تاریخی با ارزش اردبیل چگونه به وسیله «حفاران غیرمجاز» ویران می شود و هیچ کسی از آثار به دست آمده با خبر نمی شود
یک بنای تاریخی در اردبیل که در فهرست آثار ملی ست، تازه پس از «حفاری غیرمجاز» آشکار شده است!
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، «رئیس گروه باستان‌شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از آشکار شدن یک بنای تاریخی در روستای انی بخش مرکزی شهرستان گرمی مغان، در پی حفاری غیرمجاز افراد سودجو خبر داد».
بیشتر...
 
تعریق شبانه ممکن است نشانه کمبود اساسی ویتامین باشد
سلامت نیوز


به گزارش سلامت نیوز به نقل از دیلی رکورد، تعریق شبانه بسیار رایج است، به ویژه در طول گرمای شدیدی که در حال حاضر همه جا را فرا گرفته است. عوامل زیادی می تواند منجر به تعریق شبانه می شود، از نوع لباس خواب گرفته تا استرس و بیماری و خوابیدن در کنار همسر.
این نوع تعریق معمولاً باعث نگرانی نمی شود، اما اگر به طور مداوم با ملحفه‌های خیس شده از خواب بیدار می‌شوید، حتی زمانی که هوا کاملا خنک‌ است، ممکن است نشانه مشکلات سلامتی گسترده‌تری باشد.
به گفته یک متخصص، مشکلی که می تواند باعث تعریق شبانه شود، نشانه کمبود مواد مغذی است.
بیشتر...
 
روند کنونی حکمرانی، به نابودی محیط زیست کشور می‌انجامد
رضا ایرانمنش


دیدارنیوزـ رضا ایرانمنش: چگونه جلوی رانت و فساد را در حیطه‌ی محیط زیست بگیریم؟ در فضایی که هر فعالیت محیط زیستی ظن دستگاه‌های امنیتی را برمی‌انگیزد، چگونه می‌توان فعالیت مفید و موثری داشت؟ اینها مهمترین سوال هایی بود که در این گفت‌و‌گو از شهرام اتفاق پرسیده شد.
شهرام اتفاق، کارشناس و محقق محیط زیست و انرژی است و کتاب های تغییر اقلیم و اقتصاد بازار‏، گفتارهایی درباره اقتصاد سیاسی محیط‌زیست، محیط زیست، سرمایه داری یا سوسیالیسم؟، طبقه و محیط زیست و اقتصاد سیاسی محیط زیست را رشته تحریر در آورده است.
بیشتر...

** چکامه **

مهسا
سروده ابوالفضل محققی


زیبای خفته
دیگر بوسه هیچ شاهزاده ای
بیدارت نخواهد کرد.
دیگربا صدای نرم مادر
چشمان نازت
به روشنائی صبح گشود ه نخواهد شد.
بمن بگو!
حال جای خواب تو در کجاست؟
گاه بیداریت را بمن بگو!
بیشتر...
 
سحر " آتش در نیستان فکنده است !
سروده ابوالفضل محققی


شهر بغض کرده و غمگین است .
دختری با آتش زنه ای بردست
در آرزوی "آزادی" خود را به آتش می کشد.
زنی تب دار
در سلول کوچک خود
باعکس دو کودکش بر دس
می چرخد
بیشتر...
 

زن: رستاخیزِ خِرَد / سالِ مهسا سالِ زن فرخنده باد
سروده رضا بی شتاب


کهنه کاری مالکِ کشور شده
با زر وُ زور وُ ریا لنگر شده
چیست دستآوردِ انسانیِ او
مُرده ریگ اش دینِ مرگ آور شده
جُفتک اندازی چَموشی خیره سر
هادیِ این هاویه رهبر شده
مذهب اش کُشتارِ عشق وُ عاشقی
بر زمین وُ آسمان چنبر شده
بیشتر...


نوشته های هم میهنان که در این خبرنامه منتشر می شوند، در راستای آگاهی رسانی و باور و احترام به آزادی اندیشه و بازتاب آزاد آن است و نویسندگان شخصا پاسخگوی نظرات خود هستند. دیدگاه‌ های ابراز شده دراین نوشته ها، لزوما سیاست ها یا مواضع نهاد مردمی را منعکس نمی‌کنند.

 ایمیل دریافت نوشته ها  andisheh@nahademardomi.com 
 





نهاد مردمی و هموندانی که داوطلبانه در این سازمان غیر انتفاعی زحمت میکشند
 هم اکنون به همیاری از سوی شما هم میهن ایران دوست نیاز مبرم دارند.


هم میهن گرامی، مبارزه برای آزادی ایران و ایرانی هزینه دارد. لطفا همین امروزهمیاری خود را به نهاد مردمی بفرستید و در صورت امکان همیاری خود را به صورت ماهانه بفرستید تا نهاد مردمی بتواند پروژه های مبارزاتی خود را با پشتیبانی شما و دقیق تر برنامه ریزی نماید.

نیاری به داشتن حساب پی پال نیست. شما می توانید در پی پال با کارت اعتباری خود پرداخت نمایید

ایمیل نهاد مردمی در پی پال:
support@TheNewIran.com

آدرس پی پال نهاد مردمی:
PayPal.me/nahademardomi

همیاری از طریق تماس تلفنی:

+1 (949) 354-4234 
 


در بخش پائین برگ نخست سایت نهاد مردمی با تکمیل فرم زیر، مشترک خبرنامه رایگان ما شوید

https://nahademardomi.com


 

پرسش ها و یا پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید

info@nahademardomi.com

 با ما در شبکه های اجتماعی نهاد مردمی همراه شوید

Copyright © 2023 THE NEW IRAN, All rights reserved